SoundCloud пропонує мастеринг для треків


На SoundCloud з'явилася нова функція: мастеринг. Цю послугу платформа забезпечує разом з маркою Dolby, обіцяючи «миттєвий і недорогий доступ до передових технологій культового аудіобренда прямо в робочому просторі».
 
«Технологія мастерингу Dolby не просто аналізує ваш трек - вона прискіпливо слухає вашу музику, як це зробив би звукоінженер: знаходить деталі, фрагменти і музичні переходи, які роблять вашу пісню унікальною, - йдеться в блозі SoundcCloud. - З урахуванням обраного вами напрямку мастерингу створюється детальна "звукова карта", за допомогою якої потім формується тон і загальний динамічний профіль вашого файлу, при цьому ваш творчий задум залишається в пріоритеті».
 
Перед тим, як отримати фінальний результат, у користувачів є можливість на 30-секундному відрізку послухати, як буде звучати трек після мастерингу. Всього пропонується чотири типи обробки: клубний Thunder, щоб вичавити басові частоти; Sun Roof, щоб розкрити середні і верхні частоти; Aurora, щоб надати соковитості повітряним і легким трекам; Clear Sky для прикраси файлу в ключі поп-музики.
 
Мастеринг однієї доріжки обійдеться в 4,99 доларів, причому використовувати можна будь-який файл - від mp3 до студійних форматів wav, flac або aiff. Передплатникам плану Pro Unlimited платформа пропонує три безкоштовних майстра щомісяця, а кожен наступний - за 3,99$.