Український контент: додатки для прослуховування музики, подкастів та книжок

Ще з 2014-го року попит на україномовний контент суттєво зріс. У 2022-му межа була перейдена остаточно. Сьогодні споживання контенту українського походження та українською - найпростіший спосіб відчути власний патріотизм.

На цьому фоні постає питання зручності: де легально та приємно слухати український контент? Зокрема, музику, подкасти та аудіокниги. Чи пропонує хтось зручний додаток для мобільного, на зразок PMcasino - але для аудіоконтенту?

На жаль, єдиного додатку для всього одразу поки що немає. Але, встановивши у смартфон всього кілька програм - ви зможете бути у течії української культури.


Українська музика

Слухати українське можна у всіх популярних світових сервісах. Youtube Music, Spotify, Apple Music, Google Play - обирайте той, яким звикли користуватися.

Також українські кліпи доступні безкоштовно через офіційний додаток Youtube. Проте з рекламою та за умови включеного екрану смартфону. Після придбання
платного акаунту - ці обмеження знімаються.

Улюблених виконавців можна шукати особисто за назвами. Або ж скористатися готовими плейлистами від інших користувачів. Також слід відзначити, що Youtube Music та Spotify пропонують досить непогану систму підбору композицій, схожих на прослухані.


Подкасти українською


Поціновувачам подкастів слід орієнтуватися на те, де саме розміщуються їх улюблені ведучі. Найчастіше, це три світові сервіси:
  • Soundcloud,
  • iTunes,
  • mixcloud,
  • Google Podcasts.
Також існують популярні портали для розміщення подкастів - які, на жаль, можуть не мати власних додатків. В такому разі, пропонує завантажувати дописи і слухати через встроєний програвач смартфону. Або з запускати їх прямо з сайту через мобільний браузер.

Аудіокниги українських видавництв

Слухати книги українською можна в додатках окремих крамниць. Найзручніше використовувати для цього додаток Yakaboo. Через нього можна одразу і придбати, і прослухати майже весь асортимент українських книжкових полиць.

Також гарним вариантом виглядає сервіс Abook. Завантажити додаток можна як через GooglePlay, так і в AppStore. Серед асортименту - сучасні українські автори та твори, що входять до шкільної програми з української літератури.

Також в інтернеті є кілька цікавих сервісів з легальними українськими аудіокнигами безкоштовно. Проте, власних додатків вони пока що не мають.

Партнерський матеріал