MR. Sunny розповідає про подорож до BURN RESIDENCY 2017

MR.SUNNY РОЗПОВІДАЄ ПРО ПОДОРОЖ ДО BURN RESIDENCY 2017

Вівторок, 5 вересня 2017 року

Ібіца. Яхта. Море. Температура води +26. На борту в розпалі галаслива вечірка. За пультом - гуру техно Loco Dice грає на вертушках. На дивані свого друга і колегу слухає п'ятикратний володар статуетки DJ Awards - Luciano, пританцьовує біля бару переможець BURN RESIDENCY 2016 - Lollino, і, в цілому, на яхті, окрім мене, ще 16 ді-джеїв насолоджуються атмосферою boat party проекту BURN RESIDENCY 2017! “Тревога-тревога-диджев-слишком-много” співаю я відому пісеньку “Чугунного Скорохода” і прямую на денсфло святкувати завершення прес конференції проекту BURN RESIDENCY 2017.

 

22-24 серпня я провів на острові Ібіца з важливою місією - спостереження за наступним етапом міжнародного проекту BURN RESIDENCY 2017. Нагадаю, мені пощастило супроводжувати проект з національного відбору навесні цього року. Вже тоді я зрозумів, що BURN RESIDENCY  не піде пересічним шляхом талант-шоу, де найчастіше, творчість та талант можуть загубитися за, створеним на потіху публіці, реаліті-шоу.
BURN RESIDENCY - це не битва конкурсантів, а школа ... Школа виховання ді-джеїв.
Проект BURN RESIDENCY проходить не в штучних декораціях павільйону, а на культовому острові Ібіца.

 

Однак, незважаючи на таку географічно райську точку на карті, учасники проекту зібралися тут не для безтурботних вечірок.
Замість сонячних ванн у моря - майстер-класи від визнаних геніїв електронної музики: Seth Troxler, Nicole Moudaber, Steve Lawler, John Digweed, Jamie Jones, Maceo Plex, Luciano і Carl Cox; замість чадних клубних ночей - кропітка робота над саунд-продакшн після консультацій Luciano. До всього цього - підйом о сьомій годині ранку для занять йогою, яка тут не менш важлива для концентрації сил і спокою. "Повний дзен" - це стан, в якому половина учасників повинна прийняти рішення суддів і отримати зворотній квиток на літак. У той час як інші, так само спокійно, повинні направити свою енергію на наступні досягнення.
 
 

До вісімки кращих діджеїв цьогорічного проекту BURN RESIDENCY увійшов український представник Антон Биков. Особисто для мене, це не стало сюрпризом. Ще на стадії відбору, журі майже одноголосно відзначило високий рівень підготовки і вражаючу впевненість Антона, як елементи, які дозволять йому пройти далі за інших. Ді-джей не проявив й тіні хвилювання під час свого конкурсного виступу і подавав матеріал так, ніби це був не міжнародний проект з безпрецедентним призовим фондом - інвестиціями в кар'єру ді-джея в розмірі 100 000 євро (!), а просто - його невимушена хоум-паті.
Втім, так і є, національний відбір, в порівнянні з тренувальним табором, був найпростішою частиною змагань для учасників. У bootcamp проекту BURN RESIDENCY  немає місця аматорам, для яких професія ді-джей це всього лише приємне хобі на вихідні в компанії друзів.
Це не раз підкреслили в своїх промовах на прес конференції амбасадори та ментори BURN RESIDENCY 2017 - Pete Tong, Luciano і Philipp Straub.
 
 

Колись, на світанку популярності електронної музики ді-джею достатньо було бути першовідкривачем нового революційного, на той час, звуку.
Піт Тонг розповідає: «Андерграундна танцювальна музика базується приблизно на тих самих принципах, що і ранній панк-рок. Раніше в 1980-х ейсід-хаус і рейв-сцена була панк-роком для танцювальної культури - точкою відліку, з якої все й почалося». А тепер, коли dance-формат - перетворився на один із стовпів поп-індустрії, коли суспільство має повний доступ до всіх музичних благ через інтернет, коли фестивальна індустрія множить схожих один на одного EDM-клонів, коли бездушний маркетинг підносить на вершину ді-джейських топів глянцеві обличчя з обкладинок журналів - замало бути просто ді-джеєм.
Щоб новачок не застряг в тупиковому напрямку діяльності майстрів спорту з метання тортів зі сцени, стрибків у висоту з ді-джей плейсу або плавання на пінних вечірках Періс Хілтон, він повинен володіти чимось більшим, аніж просто бажанням  прославитись.
Ді-джей повинен мати харизму, а його музика - душу, яку відразу легко побачити серед терабайтів пластикового непотребу, що випускається щодня.
Ментори проекту BURN RESIDENCY охоче діляться досвідом, знаннями і навичками з учасниками проекту для нового ривка "еволюції танцювальної музики". Сьогодні це дуже актуально. Більше 25 років знадобилося, щоб історія зробила черговий виток і повторилася: поп-атракціону знову протистоїть контр-культура андеграунду.
Про становлення культури денсу Pete Tong і Luciano мовили не тільки в мікрофон, а й з "моніторів". Журналістам представили новий епізод BURN Residency Stories: The Underground, який і Вам раджу переглянути:



На сьогодні за титул носія ідеї та перемогу в проекті  BURN RESIDENCY 2017 продовжують боротьбу три фіналісти: італієць Lorenzo De Blanck, турок Furkan Kurt і француз Dualitic.
На жаль, український фіналіст проекту отримав квиток додому. Але він повертається з величезним багажем знань, які 100% допоможуть йому правильно визначити свій шлях подальшого професійного розвитку та досягти своєї мети.
На мою думку, проект BURN RESIDENCY  надає більше аніж професійний контракт та інвестиції у діджейську справу - він об'єднує світову еліту денс-індустрії та виховує майбутню  інтелігенцію електронної музики! Light it up!