Ticketmaster запустить систему Verified Fan у Великобританії

Ticketmaster запустить систему Verified Fan у Великобританії

Відомий у всьому світі квитковий оператор Ticketmaster винайшов спосіб боротьби зі спекулянтами. Оскільки проблема перекупників та підроблених квитків є досить поширеною у всьому світі, Ticketmaster впроваджує систему Verified Fan у Великобританії. У минулому році Verified Fan стали використовувати в США, і сьогодні через цю систему поширюють квитки на шоу провідних артистів, таких як Ед Ширан, Харрі Стайлс і Twenty One Pilots.

Платформа Verified Fan вимагає довести, що ви реальна людина і шанувальник артиста, на чий концерт збираєтеся купити квиток. Користувач повинен ввести свій телефон, e-mail і дані про акаунти в соцмережах. Потім система сканує всі активності зазначеного користувача в інтернеті, пов'язані з обраним артистом. Якщо користувач раніше купував квитки на шоу музиканта і поширював інформацію про нього в соцмережах, то він вважається «перевіреним фанатом» і отримує доступ до покупки квитків. Як результат - в цьому році менше 1% квитків, проданих за програмою Verified Fan, виявилися на вторинному ринку. Раніше ця цифра була вдвічі більшою.

Нещодавно Тейлор Свіфт у своєму прагненні продавати квитки тільки справжнім шанувальникам, зайшла ще далі. Бажаючим відвідати концерт співачки пропонують зареєструватися на спеціальному сайті. Всім учасникам програми нараховують «репутацію» за активності, пов'язані зі співачкою. Це може бути покупка альбомів, треків, сувенірної продукції або поширення новин про співачку в соціальних мережах. Користувачі з високою репутацією отримую шанс зарезервувати квитки на концерти.