28 грудня – День кіно! ТОР-10 фільмів про діджеїв та музику



28 грудня в світі відзначається Міжнародний день кіно! З цієї нагоди ми вирішили поділитися з тобою тематичною десяткою фільмів про діджеїв, вечірки, фестивалі та музику.

Зберігай список та не забудь поділитися ним зі своїми друзями та однодумцями. Поїхали!

Все через Піта Тонга / Глухий проліт (It's All Gone Pete Tong) [2004]

Головний герой фільму Френкі Вайлд видирається кар'єрними сходами діджея, живе божевільним життям зі всіма випливаючими наслідками. Раптом він виявляє, що втрачає слух! Однак він вже встиг звикнути до слави і лестощів й вирішує боротися до кінця, щоб повернутися до своєї професії.

Рейтинг IMDb: 7,3 / 10



Берлін кличе (Berlin Calling) [2008]

Популярний німецький клубний музикант DJ Ickarus з нетерпінням чекає виходу своєї нової платівки і туру в її підтримку. Він не може і припустити, що радість від можливості відвідати кращі нічні клуби світу незабаром буде затьмарена зрадою подружки. Що його душевні муки посилять наркотичну пристрасть, а успішне турне діджея, що почалося, закінчиться в психіатричному відділенні Берлінського госпіталю.

Рейтинг IMDb: 7,2 / 10



Те, що ми почали (What We Started) [2017]

Американський документальний фільм про електрону танцювальну музики режисера Берта Маркуса. Стрічка розповідає про десятирічну хроніку електронної танцювальної музики. В основному картина зосереджена на кар'єрі Carl Cox і Martin Garrix. Фільм складається з інтерв'ю з артистами, які найбільш пов'язані з EDM. У документальній стрічці взяли участь такі артисти, як Erick Morillo, Moby, David Guetta, Steve Angello, Afrojack, Tiësto, Usher і Ed Sheeran.

Рейтинг IMDb: 7,1 / 10



Рок-хвиля (The Boat That Rocked) [2009]

Історія про діджеїв британського піратського радіошоу 60-х. Сюжет фільму розповідає правдиву історію британської піратської радіостанції, що мовить з корабля в північному морі, в той час як BBC видавала в ефір всього дві години поп-музики на тиждень.

Рейтинг IMDb: 7,4 / 10



128 ударів серця на хвилину (We Are Your Friends) [2015]

Лос-Анджелес, Каліфорнія – це світ нескінченних можливостей днем і нереальних голлівудських вечірок вночі. Обидва ці світи прагне підкорити молодий діджей на ім'я Коул, невпинно працюючий над своїм пробивним треком, який повинен підірвати весь світ. Його помічає і бере під крило відомий діджей Джеймс, але все стає вкрай заплутаним, коли Коул закохується в молоду подружку свого нового знайомого. Незабаром перед головним героєм повстає непростий вибір між любов'ю, вірністю, старими друзями і майбутнім, про яке він так мріє.

Рейтинг IMDb: 6,2 / 10



24 годин тусовки (24 Hour Party People) [2002]

1976 рік, Манчестер. Випускник Кембриджа Тоні Вілсон – головний пропагандист культової групи «The Sex Pistols» на TV. Натхненний цим поворотним моментом в історії музики, він і його друзі засновують новий лейбл звукозапису «Factory Records», де створюються перші альбоми «Joy Division» (що став пізніше «New Order») і «The Happy Mondays». Всі вони стали оригінальними художниками свого часу.

Рейтинг IMDb: 7,3 / 10



FYRE: Величезна вечірка, яка не відбулася (FYRE: The Greatest Party That Never Happened) [2019]

Музичний фестиваль FYRE на приватному острові на Багамах повинен був стати найкрутішою і найексклюзивнішою вечіркою в історії вечірок. Подивившись рекламний ролик за участю провідних моделей, гості з радістю платили величезні гроші за квитки і готувалися відірватися, як їм було обіцяно, на віллах і яхтах під музику супермодних колективів і діджеїв. Історія самого гучного провалу в сучасному шоу-бізнесі.

Рейтинг IMDb: 7,2 / 10



Avicii: Правдиві історії (Avicii: True Stories) [2017]

Портрет зіркового діджея, проливаючий світ на його життя від скромних починань у рідній Швеції до хітів, прогримівших на весь світ. Фільм показує не тільки супер-зірку, але і людину, що живе в найрізноманітніших ситуаціях – від масштабного концерту в рідному Стокгольмі для 80-тисячної аудиторії до інтимних інтерв'ю в готельному номері з відвертими зізнаннями про природу своїх проблем із здоров'ям. Картина показує, як світова слава чинить на артиста колосальний тиск.

Рейтинг IMDb: 7,6 / 10


Рейв в Ірані (Raving Iran) [2016]

По сучасному Тегерану – з чайними садами, золотими заходами сонця та фейсбуком через анонімайзер – їдуть двоє молодих хлопців, Ануш і Араш. Вони нервово палять і видивляються поліцію: в багажнику – вертушки. В них заготовлена легенда про весілля родича, але страшна правда звучить інакше: вони діджеї, грають хаус та техно, називаються Blade & Beard і регулярно проводять секретні танці, куди просять своїх подружок взяти хіджаб на випадок рейду.

Рейтинг IMDb: 7,2 / 10



Один рік з життя Арміна ван Бюрена (A year with Armin van Buuren) [2012]

Документальний фільм розповідає подробиці особистого життя п'ятиразового кращого діджея планети Арміна ван Бюрена.

Рейтинг IMDb: 8,0 / 10