Оголошено переможців Grammy 2021



Американська Національна академія мистецтва і науки звукозапису оголосила цьогорічних переможців Grammy! 63-тя церемонія вручення найпрестижніших музичних нагород світу відбулася в ніч з 14-го на 15-те березня у Лос-Анджелесі.

Почнемо з лауреатів у номінаціях електронної танцювальної музики!

Справжньою сенсацією став 20-річний казахський саунд-продюсер Imanbek, який переміг у номінації «Найкращий ремікс року» за своє бачення треку «Roses» американського репера Saint Jhn.




Всього рік тому хлопець був працівником залізничної станції у містечку Аксу, а зараз справжня світова зірка! Його реакція під час оголошення результатів:



Найкращим електронним танцювальним альбом став лонгплей «Bubba» від гаїтянсько-канадського діджея і музичного продюсера Kaytranada. У категорії «Найкращий танцювальний запис» також тріумфував він з треком «10%», записаним спільно з Kali Uchis.



Перейдемо до основних номінацій.

Найбільшу кількість статуеток здобула Beyoncé – у 4-х категоріях з 9-ти можливих: «Найкраще R&B-виконання» 
– «Black Parade», «Найкраще реп-виконання» і «Найкраща реп-пісня» – «Savage», «Найкраще музичне відео» – «Brown Skin Girl». Це дозволило встановити зірковій американській співачці новий рекорд премії. Вона перемогла 28-й раз у своїй кар’єрі, ставши співачкою з найбільшою кількістю нагород в історії Grammy. Раніше рекорд утримувала скрипалька та кантрі-співачка Алісон Краусс з 27-ма статуетками в скарбничці.



У номінації «Найкращий альбом року» перемогла платівка «Folklore» від Taylor Swift, яка також увійшла в історію премії, ставши першою виконавицею, яка тричі вигравала в цій категорії. Окрім неї, це вдавалося зробити лише трьом артистам: Френку Сінатрі, Полу Саймону та Стіві Вандеру.



Кращим записом року стала композиція Billie Eilish – «Everything I Wanted», а найкращою піснею робота «I Can Not Breathe» співачки H.E.R., присвячена пам'яті убитого поліцейськими афроамериканця Джорджа Флойда, після якого США охопили масові протести проти расизму Black Lives Matter.




Реперка Megan Thee Stallion стала тріумфаторкою в номінації «Найкращий новий виконавець».



Поп-категорії: «Найкраще сольне поп-виконання» – Harry Styles, «Найкраще поп-виконання в дуеті» – Lady Gaga & Ariana Grande, «Найкращий вокальний поп-альбом» – «Future Nostalgia» від Dua Lipa.



Повний список переможців можна переглянути на офіційному сайті премії Grammy.

Через пандемію COVID-19 у світі 63-тя церемонія вручення найпрестижнішої музичної премії Grammy проходила без глядачів у гібридному форматі, а зірки виступали на п'яти сценах, розташованих поруч.