Artem Neba проведе «Урок пам’яті Чорнобиля» до 35-ї річниці трагедії на ЧАЕС для школярів



За підтримки Українського культурного фонду група педагогів, у партнерстві з Національним музеєм «Чорнобиль» і Європейським інститутом Чорнобиля розробили «Урок пам’яті Чорнобиля» до 35-ї річниці трагедії на ЧАЕС для українських школярів.

У ролі викладачів виступили відомі теле- і радіоведучі. Серед них відомий діджей, музичний продюсер, резидент і ведучий KISS FM – Artem Neba, Володимир Остапчук і Олександр Преподобний.



26 квітня на сайті Сhornobyllessons.com вчитель будь-якої школи України, зможе знайти «Урок пам’яті Чорнобиля», розроблений спеціально для кожного з першого по одинадцятий класи, та організувати його перегляд для своїх учнів.

«Чорнобиль – це справді важка книга нашої історії, яку можна перечитувати сотні разів і кожного разу дописувати чергову главу. Нові факти, доступ до інформації, інтернет, вільні ЗМІ й бажання змін – допомагають чесно подивитися в очі трагедії. Звісно, драматизм катастрофи не піддається ніякому виміру й сколихнув весь світ. Наша країна довгий час була заручницею цих обставин та несла тягар, як приклад страшних помилок. Але я оптиміст, і вірю, що після чорної смуги прийде світла, а принесемо її ми з вами. Адже тепер це слід, за яким можна пройти у минуле, але який веде нас у майбутнє…», – розповів Артем.



В залежності від віку школярів, в уроках буде розкрито не лише наслідки радіаційного забруднення, а й медичні та соціальні наслідки аварії на ЧАЕС, в яких сьогодні ми живемо і з якими будуть жити наші нащадки. У старших класах розглянуть й політичні передумови та вплив трагедії на становлення незалежної держави Україна.

Особливу увагу буде приділено її інформаційній складовій – пропаганді, фейкам та маніпуляціям з боку влади Радянського Союзу, які напряму вплинули на кількість жертв трагедії. Сьогодні інформаційна трагедія Чорнобиля повинна стати наочним прикладом в підручниках по інформаційній безпеці та кейсом для вивчення можливих наслідків гібридної війни в Україні.


Поділіться новиною з друзями!