Багатогранний світ творчості



Рукоділля – творчий процес, метою якого є створення шедевру власними руками. Сама дія порівнюється з медитацією, коли емоції всередині вщухають, гармонізуються з навколишнім простором, даруючи радість і умиротворення своєї господині.

Пропонуємо розібрати детально найбільш поширені техніки для творчості.

Розфарбовування картин за номерами

Малювання за номерами є захоплюючим процесом, який в свою чергу вимагає зосередженості і посидючості. Незважаючи на обсяг роботи і кількість прикладених зусиль, результат вразить свого майстра оригінальністю і вишуканістю. Завдяки малюванню картин за номерами Ви придбаєте нове хобі, зможете відвернути дітей від комп'ютера і захопити їх увагу творчим заняттям, а також забудете про постійно хвилююче питання напередодні свят: «Що подарувати?».




Процес малювання полягає в зафарбовуванні окремих фрагментів певним кольором, який вже визначений виробником. Вибираючи сюжет картини, необхідно врахувати варіацію складності: від найлегших і до більш складних з плавними переходами від однієї колірної гами до іншої. Клієнт має можливість вибору розмальовки за номерами в залежності від рівня своєї майстерності і того наскільки впевнено він володіє пензликом. Набір для малювання складається з наступних речей:

  • сюжет картини за номерами на полотні;
  • дерев'яний підрамник;
  • фарби акрилові;
  • пензлі для малювання.

Крім основного набору можна додатково придбати допоміжні аксесуари, наприклад, мольберт і лак.

Більш оригінальним зробить Ваш сюжет власна фотографія, яка за допомогою онлайн-конструктора в чорно-білому кольорі переноситься на полотно із зазначенням номерів окремих фрагментів і їх відтінків. Придбати малюнок, відтворений за фото, можна на замовлення в
art-gifts.com.ua, попередньо обговоривши нюанси. Робота може бути виконана як в великому, так і в маленькому форматі.

Алмазний живопис

Вишивка стразами – новий вид рукоділля, в якому нитку замінюють декоративні алмази. Для створення «ювелірного шедевру» необхідно придбати готовий комплект, який складається з полотна з нанесеним малюнком, чітко вивіреною кількістю стразів різного забарвлення, лотка і олівця або пінцета. Запропоновані виробником набори можуть відрізнятися один від одного не тільки за рівнем складності і масштабу, але і по типу каменів-страз, повної викладки картини або тільки її основної теми.
 



Процес цей трудомісткий, але більш легкий, ніж стандартна вишивка. Алмазний живопис передбачає приклеювання стразів потрібних кольорів до основи за схемою. Для того, щоб вишивка виглядала професійно, варто запам'ятати головний секрет: гранований «алмаз» часто взяти дуже просто, адже його межі зручні для захоплення пінцетом, а ось ситуація з круглими і гладкими стразами набагато складніша. З кругляччям потрібно бути більш ніж акуратним, слід спробувати утримати його пінцетом за бічні частини, не дряпаючи гладку поверхню, за рахунок якої картина справді виглядає дорогоцінної. У разі, якщо клієнт вперше працює над створенням алмазного живопису, то краще запастися клейовим олівцем, з його допомогою легше буде донести камінчик до клейової основи.

Ліплення з полімерної глини

Полімерна глина – це речовина, яка під час роботи здатне приймати попередньо задану форму і утримувати її протягом тривалого часу, не піддаючись деформації. Вироби з пластичної глини застосовуються в якості декору, аксесуара або як варіант подарунка на торжество.

Для створення виробу, окрім полімерної глини необхідно мати в користуванні екструдер, трафарети до нього, акрилову качалку і дот.



 

Визначившись з форматом виробу, майстру самостійно потрібно підібрати відповідні кольори і приступити до створення окремих елементів. Передостаннім етапом служить об'єднання фрагментів в єдину композицію шляхом склеювання. Якщо майстер використовує самозастигаюча глину, то виріб твердне на повітрі, в іншому випадку його потрібно буде запікати. На завершальному етапі рекомендується покрити виріб лаком.

Творчість – це як ковток повітря: наситившись їм одного разу, ви не зможете відмовити в повторному задоволенні. Створюйте шедеври власноруч і даруєте радість не тільки собі, а й оточуючим!


Партнерський матеріал

Поділіться новиною з друзями!