Підбираємо догляд за шкірою для чоловіків разом



Часи, коли стан шкіри був не важливим для чоловіків, та догляд був лише жіночою справою, вже давно минув. Стереотипне мислення віджило своє, і краса чоловіків цінується однаково рівно з красою жінок, що ніяк не позбавляє їх мужності. Для того, аби бути доглянутим, мало лише приймати душ та інколи голитися, потрібно докладати зусиль та інвестувати час у свій зовнішній вигляд. Все необхідне для якісної підтримки доглянутості чоловіків можна знайти за посиланням https://www.watsons.ua/uk/cholovicha-kosmetika/. 

Засоби для гоління

Гоління - це майже щоденний ритуал для кожного чоловіка, який доволі агресивно впливає на стан шкіри обличчя. Якщо ви використовуєте для гоління станки, то потрібно уважно слідкувати за їх станом та вчасно змінювати картриджі. Часто під час гоління виникають порізи чи волосся може почати вростати. Для уникнення такого рекомендуємо спробувати у дії бритви із подвійним лезом. Також перед гоління на шкіру потрібно нанести гель або піну. Гелі інтенсивніше зволожують шкіру та рівномірніше наносяться.

Засоби після гоління

Не можна забувати про засоби після гоління, адже вони сприяють зменшенню роздратування, заспокоюють та відновлюють обличчя. Потрібно обирати засоби,  у складі яких немає спирту, краще звернути увагу на тоніки, бальзами та лосьйони.

Захист від сонячних променів

Вченими доведено, що вплив ультрафіолетового проміння на шкіру сприяє прояву передчасних ознак старіння та появі зморшок чи пігментації. Чоловіки не хочуть старіти, так само як і жінки. Використання SPF засобів має стає нормою і для них.

Поради для чоловіків
  • Перед тим, як вибрати засоби для догляду за шкірою, потрібно визначити тип шкіри обличчя. Їх є чотири: нормальна, суха, жирна та комбінована. Найкраще з цим допоможе консультація з лікарем косметологом-дерматологом. Залежно від результатів консультації всі косметичні продукти мають відповідати обраному типу шкіри, адже це буде сприяти зменшенню всіх можливих проблем, запалень та подразнень.
  • Для того, щоб процес гоління пройшов максимально гладко, потрібно дотримуватися простого алгоритму дій. Потрібно намочити обличчя теплою водою, після чого нанести піну чи гель для гоління; голитися у напрямку росту волосини для уникнення вростання волосся та промивати бритву після кожного руху. Потім необхідно змити засіб для гоління та промочити шкіру рушником, і в кінці нанести заспокійливий засіб.
  • Зволоження - це важливий етап догляду за собою. Для цього потрібно лише регулярно пити воду та використовувати після прийняття душу креми для тіла.
  • Шкіра потребує глибокого очищення, а саме очищення пор та зменшення відлущування ороговілих частинок. Тому рекомендовано декілька разів на місяць робити пілінг шкіри обличчя та, таким чином, відновлювати верхній шар дерми.
  • Завжди пам’ятайте, що догляд за собою це не жіноча справа, а справа кожного з нас! І за все зроблене шкіра скаже Вам тільки “дякую”!
Партнерській матеріал