Як правильно користуватися парфумами



Парфумерія – один із найпопулярніших та затребуваних товарів у Франції. Саме звідти, як вважається, сталася традиція їх виробництва, там почали змішувати різні інгредієнти та отримувати дивовижні аромати. У цій країні є свої традиції нанесення парфумів, щоб вони звучали* приємно, насичено і довго зберігалися на шкірі. Кожному, хто купує таку продукцію, потрібно знати, як правильно користуватися нею.

Парфуми – найстійкіший і найконцентрованіший тип парфумерії. У них міститься багато спирту та олій. Вони звучать дуже щільно, мають густий, насичений аромат із яскраво вираженими нижніми нотками. Це ті самі, які створюють шлейф і забезпечують післясмак. Після правильного нанесення запах протримається кілька днів.

Правила грамотного застосування парфуму

Найперша та незмінна вимога – не розтирайте рідину після нанесення. Після розбризкування вона потрапляє на найтепліші ділянки тіла, і пахне під впливом пульсації судин. Якщо втирати парфуми у шкіру, покриви перегріваються, це призведе до руйнації молекул складу. Тому після того, як рідина потрапила на шкіру, терти її не можна, інакше запах незабаром повністю зникне.

За правилами француженок, парфумами не варто користуватися щодня. Необхідно влаштовувати дні без парфумів. А якщо ні, то нюх незабаром звикне до запаху і перестане сприймати його. Тоді доведеться наносити все більше і більше парфумів, що зробить навіть ненав'язливий аромат неприємним. Також ще один важливий закон, яким керуються француженки - парфуми не повинні перебивати природний запах їжі.

Як наносити на шкіру

Вміння правильно користуватися ароматичними сумішами можна назвати справжнім мистецтвом. Непоодинокі ситуації, коли навіть найдорожчий брендовий склад тримався зовсім недовго і не давав бажаного результату. Є дві технології нанесення – на шкіру чи розбризкування у повітря. Розглянемо перший метод. Він передбачає обробку парфумами найбільш "стратегічно важливих" ділянок на тілі. До таких відносяться такі:
  • внутрішні сторони зап'ясть. Бажано, щоб не дуже близько до долоні. Інакше аромат змиється разом із водою вже під час першого миття рук;
  • шия, ділянка за вухами. Ці місця вважаються важливими, оскільки у Франції жінки вітають одна одну легким поцілунком у щоку та обіймами;
  • ямки під колінами. Такий варіант особливо добре працює влітку, під час носіння коротких спідниць, шортів. Достатньо пройти повз будь-яку людину, щоб вона відчула аромат, навіть якщо сидить або стоїть не дуже близько;
  • ямочки на внутрішніх сторонах ліктів. Такий спосіб допоможе підвищити інтенсивність аромату.
Ще один варіант - розпорошити склад у повітря, щоб вийшла хмара, а потім пройти крізь неї. Так, на тілі залишаються молекули парфумів. Вони розподіляються по волоссю і чудово відчуваються під час ходьби. Правда, при цьому способі не вдасться досягти більшої стійкості аромату. Він вивітриться швидше, ніж при нанесенні на тіло.

*Вважається, що ми чуємо, а не відчуваємо аромати, хоча використовуємо не слух, а нюх – від редакції.

Партнерський матеріал