Ukraine is Alive: музичний проєкт для підтримки України


Ukraine is Alive!

І це не просто гучна й влучна фраза. Це звернення до усієї світової креативної спільноти підтримати нашу державу в надскладний час війни.

ПРО ПРОЄКТ

Метою благодійної програми DJ for Ukraine є створення ексклюзивного каталогу українських національних семплів. Збір коштів відбуватиметься за рахунок пожертв діджеїв та саундпродюсерів з усього світу, які вже висловили свою підтримку Україні в соціальних мережах. За донат діджеї та продюсери зможуть отримати доступ до каталогу фольклорних семплів. Усі зібрані кошти буде спрямовано на допомогу ЗСУ, громадам та дітям, що постраждали під час війни (організатор — БО «Україна Жива 2022»).

ПРО ПІСНЮ

Українські музиканти об’єдналися, щоб привернути увагу діджеїв та музичних продюсерів з усього світу до гуманітарної кризи в Україні. Ідея створення композиції «Ukraine is alive» та проєкту «DJ for Ukraine» належить українському автору пісень Владу Дарвіну. До роботи над піснею на волонтерських засадах були запрошені яскраві та перспективні музиканти України, що вже мають досвід міжнародної співпраці.

Українська співачка Яна Ковальова, фіналістка шоу Idol у Швеції, написала текст пісні англійською мовою та виконала основні вокальні партії. Саундпродюсером пісні став INPLUS (Андрій Порадовський) — український музикант та виконавець, автор саундтреків до серії популярних комп’ютерних ігор Call of Duty.

Особливим викликом у створенні унікального обличчя пісні-маніфесту стало дистанційне накопичування народних інструментів та чоловічого хору у серці Гуцулії, Коломийській студії звукозапису, на чолі з музичним істориком Рустамом Надвірнянським.

Головний меседж є співзвучним з назвою волонтерської організації «Ukraine Alive 2022» — Україна жива і буде жити. Але міжнародна підтримка є головною передумовою швидкого відновлення України і її майбутнього на міжнародній арені.

У пісні «Ukraine is alive» використовується фрагмент музичної партії стародавнього гуцульського танцю Аркан (семпли з Hutsul Arkan Sample Pack також входять в каталог «DJ for Ukraine»). Мелодія Аркану у даному творі символізує незламність і войовничість українців перед обличчям російської агресії та підкреслює глибину коріння української нації. Аркан є культурним надбанням українського народу.
 
Ви можете отримати всі семпли з цього треку та інші ексклюзивні українські семпли, зробивши пожертву благодійній організації «Україна жива 2022».