Айфон 15 чи попередні покоління iPhone у 2023 році: що актуально

Айфон 15 чи попередні покоління iPhone у 2023 році: що актуально
12.05.2023
4273

Серед усіх смартфонів саме Айфон найдовше зберігає актуальність. Це значить, що на нього можна встановлювати останні версії операційної системи iOS. На нинішній момент актуальну версію iOS 16.4.1 можна встановити на iPhone 8, котрий було представлено ще у 2017 році. Тобто, цей смартфон, вік котрого складає майже шість років, ще цілком актуальний. На противагу згадайте про телефони на Андроїді, які ви купували у 2017 році. Чи вони досі є актуальними? Середньостатистичний покупець за цей час встиг змінити, як мінімум, два смартфони.

 

Проблеми вибору: Айфон 15 чи щось старіше

Коли смартфон губиться чи становиться безнадійно застарілим, вибору не лишається. На щастя асортимент сьогодні доволі широкий. Флагманські Samsung, Xiaomi, realme складають гідну конкуренцію “яблучним” девайсам. Якщо ж лише починаєте замислюватися, що було б непогано купити новий телефон, виникає питання: чекати коли вийде Айфон 15, чи зупинитися на тому, що вже є в продажу?

Яким буде Айфон 15

Точно на це питання відповісти поки що неможливо. Але в мережу встигло просочитися достатньо інформації про новинку, датою виходу якої є вересень 2023 року:
  1. Як завжди буде декілька модифікацій з дисплеями 6,1 та 6,8 дюйма;
  2. Базову модель Айфон 15 укомплектують топовим на сьогодні чипом Apple A16 Bionic;
  3. Флагман iPhone 15 Pro Max (Ultra) працюватиме на базі нового процесора A17, що на 35% випереджатиме попередника за ефективністю;
  4. У смартфона з’явиться перископічна камера з 10-кратним оптичним та 30-кратним цифровим зумом;
  5. З огляду на дизайн Айфон отримає певні зміни, зокрема заокруглені краї та корпус з титанового сплаву.
Вартість у США на топовий девайс сягатиме майже 1200 у.о. В Україні він буде ще дорожчий. До офіційної презентації лишається ще чотири місяці. То чи варто так довго чекати, можливо є щось цілком актуальне зараз?

Актуальний Айфон у 2023 році

Фахівці та експерти в один голос кажуть, що Айфон 15 стане справжнім проривом. Проте у продажу є багато інших моделей за доступнішою ціною.

iPhone 11

Дата презентації – 2019 рік. Але характеристики гідні й зараз:
  • ефективний процесор Apple A13 Bionic з власним графічним прискорювачем – легко потягне ігри та працю в режимі мультизадачності;
  • 4 Гб ОЗУ та 64 Гб у внутрішньому сховищі;
  • доволі пристойні камери, що роблять якісні яскраві фото та знімають відео у форматі 4K;
  • 3110 мАг акумулятор з функцією швидкого заряджання.
Ще принаймні три – чотири роки Айфон 11 буде отримувати оновлення iOS.

iPhone 12

iPhone 12 (Pro і Pro Max) став одним з найпопулярніших смартфонів 2020 року. Щодо характеристик, то тут немає на що скаржитися, адже Apple комплектує свої девайси найкращим “залізом”.

 

iPhone SE 2022

Спеціальний випуск бюджетної версії (SE) третього покоління з дисплеєм усього 4,7 дюйма. Але у плані технічних показників доволі потужний девайс на базі Apple A15 Bionic – система на кристалі з нейронним прискорювачем та відеокартою на одній платі. До речі, телефон став дуже популярним завдяки своїй ціні.

Поза конкуренцією нині знаходяться флагмани iPhone 13 та iPhone 14 Pro Max. Додамо, що в Apple постійно знижують ціни на моделі попередніх років, щоб поціновувачі скоріше їх розбирали.

Партнерський матеріал