Інтерв`ю SMAILOV у LTW Radio


 Louder Than Words продовжують знайомити слухачів з лідерами клубного руху України, представляти найуспішніші кейси промогруп та клубних просторів.
30-го квітня до студії KISS FM завітав Ігор Смайлов - людина, яка безпосередньо впливає на еволюцію культури електронної музики. Його формула успіху  складається з таких множників, як талант ді-джея, саундпродюсера, артдиректора та букінг-агента.
Завдяки його зусиллям Україні відкрилися такі імена, як Moderat, Nicolas Jaar, Christian Loffler, David August, Dixon, Tale of Us та інші культові артисти.
 
Переглянути відеоподкаст.
 

- "28-го червня ти грав на четвертому епізоді вечірки Portraits разом із DJ Tennis і Dixon. Наскільки я пам’ятаю, ще давно, років 5-ть тому, саме ти наполягав на привозі DJ Tennis в Україну і реалізував цей задум 2013-го у Boom Boom Room. Скажи, цього разу ти знову був провідником цих ді-джеїв в Україну?"

- SMAILOV: "Усім привіт! Portraits - це серія вечірок клубу CHI та промо групи Qiev Dance. Так, я зараз займаюся букінгом для цієї серії разом з Артуром (ARTBAT)."

- "Як пройшла вечірка?"

- SMAILOV: "Дуже круто! Діксон відіграв очікувано круто. Але мене дуже вразив DJ Tennis. Він відіграв космічно. Кращі треки, нові техно релізи Innervisions та LIFE AND DEATH. І він дійсно змінив свій стиль в бік техно, що для мене стало сюрпризом!"

- "У твоєму портфоліо арт-директора та букінгменеджера є такі, внутрішньою діджейською мовою - “привози” (організовані дати), як Moderat, Nicolas Jaar, Christian Loffler, David August, Tale of Us.
Хто дався великою кров'ю? Яка дата змусила нервувати?"

- SMAILOV: "Найбільшою кров’ю був Nicolas Jaar… Три переноси... Останній: CANCEL- лист про відміну вечірки за тиждень до неї, через те, що йому не cподобалася погода… Щоправда, в Києві дійсно було достатньо холодно, а місце проведення планувалося оупенейр. Це було щось… Але, все що робиться - все робиться на краще. Івент відбувся та пройшов дуже класно!"

- "Якщо казати про такі внутрішні справи, як райдер, то я знаю що Ніколас - вегетаріанець, і цей момент, так само був представлений у вимогах в райдері. Йому потрібно було особливе меню. Як це реалізувалося?"

- SMAILOV: "Райдер був божевільний! Наприклад, треба було знайти чіпси з капусти, комбучу та африканський ром. Це було дійсно важко знайти у Києві. І щоб ці речі дістати, нам частину райдеру вислали з-за кордону."

- "Навіщо складається такий складний райдер? Невже артисту дійсно потрібно таке деталізоване меню та умови? Навіщо такий складний антураж? Або таким чином артист бажає підкреслити свій статус?"

- SMAILOV: "Я відкрию секрет... 90% райдеру - це просто для того, щоб показати - АРТИСТ КЛАСНИЙ! До речі, - чіпси він їв!"

- "29-30-го червня та 1-го липня в Одесі пройде Ostrov Festival, який до цього мав київську прописку. Як ти ставишся до такого курортного переїзду? Чи буде цей “курортний роман” з Одесою успішним?"

- SMAILOV: "Цього року фестиваль Ostrov перенесли в Одесу. І для цього є причина - море! Усім хочеться відпочити.
Основна проблема полягала у тому, що треба було знайти класних артистів. Справа в тому, що  в цей самий вікенд на Awakenings Festival (Amsterdam) грають усі найкращіі світові артисти. Але ми змогли затвердити PAN-POT, які прилетять особистим літаком разом Nicole Moudaber. Також будуть - Mind Against, Magda, Radio Slave та інші. Дуже багато артистів."

- "Чув скарги, що начебто майданчик, де буде проходити Острів - замалий для фестивального масштабу.  Чи правда це?"

- SMAILOV: "Так це правда. Це буде - “домашній фестиваль”. Максимальна місткість - 3000 відвідувачів. І тому - це буде, скоріше за все, - sold out."

- "Коли ти граєш на фестивалі?"

- SMAILOV: "Два дні. 29-го червня граю на автепаті після PAN-POT, а наступного дня - на українській сцені."

- "Які івенти та фестивалі 2018 року ти радиш так само відвідати?"

- SMAILOV: "До “Острова” обов'язково раджу піти на Strichka Festival, він має дуже класний лайнап. Раджу звернути увагу - у них так само скоро закінчаться квитки."

- "Розкажи, будь ласка, про долю проекту The Dark Wood, до якого ти мав причетність.  Цей дует видав дуже цікаві композиції, що були схвально прийняті спільнотою і довгий час перебував на електронній сцені України. Зараз цей проект на паузі або повністю закритий?"

 - SMAILOV: "На цей день ми вирішили закрити проект і кожен сольно займається своєю діяльністю. Ярік (Zipmix, Shadow Unit) запустив свій лейб 2064recordings і успішно вже зробив два релізи. 
А що до мене, то у січні у мене вийшов реліз Smailov -Train на Souvenir Music, що належить Tiefschwarz’у. А влітку планується наступний реліз, тож скоро будуть новини."

 - "Я чому питаю тебе про проект The Dark Wood, бо мені був дуже до вподоби  ваш саунд і я раджу всім завантажити безкоштовно вашу заключну роботу The Dark Wood - Underwater (ft. Maria Usenko)."

- "А відкрий таємницю, чому ви вирішили “заморозити” проект? І чи є надія на ваше спільне повернення?"

- SMAILOV: "У мене у січні народилася дочка. І тому не було можливості повноцінно займатися проектом. І коли ти сам вдома, то зручніше писати музику окремо. Поки - так."

- "Приймай наші вітання із народженням донечки! Я певен, що це - як головний проект кожної людини.
До речі, повертаюся до теми нових проектів, бо ти натякав, що у тебе є про що розповісти."

 - SMAILOV: "У травні спільно з H2D ми запускаємо новий проект. Його назва - ПРОМІНЬ. Сьогодні про нього вперше почують люди. Перший офіційний анонс пролунає наступного тижня. Вечірка пройде 22 червня на Платформі. Виступлять Apparat і Telefon Tel Aviv.
Сам проект ПРОМІНЬ - це колаборація музики та дуже крутого світла. Нам цікаво не тільки займатися музикою, але й робити проекти, які поєднують музикантів із кращими візуальними артистами. Тобто, окрім музичних артистів на івенті будуть найкращі “світлові” артисти."

 - "12 травня - твій День народження. Ти вже приготував свій wishlist? Із якими подарунками до тебе прямувати?" 

 - SMAILOV: "Мій wishlist - це щоб на майбутню вечірку прийшли всі друзі і всі кому не байдужа музика. Тому що ми запросили дуже крутого музиканта - Koreless. Зараз він робить альбом разом з Jamie xx. І це буде його новий лайв. Ви зможете почути його першими у світі. Плюс мій довгоочікуваний друг - Christian Löffler. Я думаю, ви будете дуже вражені масштабами.
Майданчик де розгорнеться подія знаходиться у кіностудії на вулиці Вернандського. Івент такого роду там пройде вперше."

 - "Дякую за цікаве інтерв'ю!"