Вийшла аудіостанція FL Studio 20 з підтримкою для Windows та Mac

Розробник Image-Line випустив нову версію своєї цифрової робочої аудіостанції FL Studio 20. Незважаючи на те, що підтримка Mac була обіцяна ще в 2014 році (FL Studio 12), далі стадії тестування вона не просунулася. До речі, Image-Line в нумерації оновлень програми перестрибнув з 12-го на 20-й номер.
 
64-бітна версія Fl Studio 20 працює на Мac ІOS 10.11 і вище, та підтримує плагіни Mac VST і AU. Покупці отримують ліцензію на використання софта як на Mac, так і для Windows. І що дуже істотно, проекти, створені під обома ОС, взаємозамінні, навіть, якщо в них використані плагіни третіх сторін.
 
Серед інших нових функцій FL Studio 20 підтримка музичних розмірів, «заморозка» аудіо і шаблонів для зниження навантаження на процесор, а також нове розміщення плейлиста, в якому тепер є повні лейаути аудіо, автоматизації та шаблонів.
 
Програму FL Studio під назвою FruityLoops в 1997 році створив розробник Дідьє Дамбрін, якого надихнули ритм-машина і софт-синт Propellerhead ReBirth RB-338. Коли софт перетворився на повноцінну цифрову робочу аудіостанцію (DAW), він став фаворитом багатьох реп і EDM-продюсерів, наприклад, Lex Luger і Avicii.
 
Купити FL Studio 20 можна на сайті розробника, ціни від 99 доларів за просту версію Fruity Edition і до 899 доларів за повний комплект, куди входять всі інструменти і плагіни FL Studio. Там же безкоштовно можна скачати і пробну версію.