Стратегічна сесія з медіаграмотності в рамках арт-проекту ARTEFACT



23 жовтня о 12:00 у прес-центрі ЛІГАБізнесІнформ відбудеться стратегічна сесія за участю провідних медіа експертів в рамках міжнародного арт-проекту ARTEFACT

 
Темою стратегічної сесії стане топ проблем сучасності – інформаційна безпека та гігієна за часів гібридної війни та засилля фейкових новин. Долучайтесь до онлайн обговорення на фейсбук сторінці ЛІГА.net 23 жовтня о 12:00.
 
Наразі світова спільнота занепокоєна масштабами існуючої проблеми: фейки поширюються в 6 разів швидше за правду, люди споживають по 34 ГБ контенту щодня, а 96% з нас читають лише заголовки. Як не потонути в інформаційному океані, не стати жертвою кібербулімії та кібербулінгу, захистити себе, своїх батьків та дітей від онлайн злочинців, а свій бізнес – від інформаційних атак?
 
Ми запрошуємо провідних медіа експертів поділитися своїм баченням проблеми та взяти участь у розробці матеріалів, що дадуть можливість убезпечити різні групи суспільства. Під час обговорення в форматі круглого стола будуть визначені найефективніші меседжі, форма та канали для максимального охоплення та залучення цільової аудиторії.
 
Мета стратегічної сесії – обрати канали та засоби медіакомунікацій для поширення матеріалів з інформаційної безпеки серед 5 основних груп цільової аудиторії:

  1. Трендсеттери та працівники креативних індустрій;
  2. Студенти;
  3. Батьки;
  4. Люди похилого віку;
  5. Представники бізнесу і державних структур.
Команда арт-проекту ARTEFACT представить матеріали з інформаційної безпеки, розроблені відповідно для кожної з цих груп. Медіаексперти дадуть коментарі та зворотній зв’язок на інформаційні матеріали, та поради щодо найефективніших форм та каналів комунікації.
 
В медіасесії візьмуть участь:

  1. Артем Біденко – державний секретар Міністерства інформаційної політики України;
  2. Олена Ковальчук – прес-секретар Державного агентства України з управління зоною відчуження;
  3. Вікторія Сидоренко – директор департаменту зв’язків із громадськістю та ЗМІ UA: Суспільне мовлення (ПАТ «НСТУ»);
  4. Данило Лавренов – прес-секретар Державного підприємства «Національна атомна енергогенеруюча компанія «Енергоатом»;
  5. Валерій Коршунов – автор арт-проекту ARTEFACT, артист RASSVET;
  6. Ростислав Морозов – фестиваль відеоблогерів ВІДЕОЖАРА;
  7. Ірина Прокоф'єва – координатор програм Українського інституту;
  8. Оксана Даутова – операційний директор Благодійної організації «Міжнародний благодійний фонд «Let’shelp».
ARTEFACT – арт-проект за участю міжнародних та українських митців, що єднає медіа, digital та арт. Проект присвячений актуальній проблемі маніпулювання інформацією, фейкових новин, пост-правди та має за мету звернути увагу суспільства на необхідність свідомого споживання та поширення інформації, та підвищити медіаграмотність суспільства.
 
У рамках проекту в зоні відчуження Чорнобиль буде встановлено масштабну інтерактивна діджитал-скульптуру ARTEFACT, а світові зірки створять музичний супровід до неї з використанням звуків Чорнобиля.
 
Проект реалізується за підтримки Українського культурного фонду та за сприяння Державного агентства України з управління зоною відчуження.