Масляна в місті: на ВДНГ влаштують народні гуляння та спалять опудало зими

У Києві складається відмінна традиція – зустрічати зиму та прощатися із нею на ВДНГ. У розпал масляного тижня тут щорічно проходить одне із наймасштабніших міських свят «запальна Масляна».
9 та 10 березня у парку на проспекті Академіка Глушкова, 1, гостей пригощатимуть млинцями з десятком різноманітних начинок, проведуть традиційні тематичні забави та конкурси, влаштують святковий концерт та колективно спалять опудало зими!

В цьому році спеціально до свята територію ВДНГ прикрасять в народному стилі: алеї декорують різнокольоровими стрічками, встановлять на них тематичні фотозони і солом'яні лабіринти для дітей. Зустрічати гостей на вході буде святковий ярмарок, а на центральній площі розмістять п'ятиметрове опудало зими.
 
Головним подарунком стане концерт за участю українських зірок, який спільно з радіо «П'ятниця» на ВДНГ проведуть 9 і 10 березня. Хто саме стане хедлайнером цього разу поки таємниця. Але вже зараз відомо, що це популярні артисти, почути яких абсолютно безкоштовно можна буде на ВДНГ.
 
Також під час свята на території парку продовжать працювати головні активності «Зимової Країни на ВДНГ». Серед них: романтична ковзанка під відкритим небом, тюбінгові гірки, виставка «Замок крижаних скульптур», контактний зоопарк, ферма живих тропічних метеликів, вуличні екстремальні атракціони та багато іншого.
Протягом двох святкових днів ви зможете зустріти ходулістів, аніматорів в традиційних костюмах, застати виступ народних колективів і взяти участь у головних розвагах. З традиційних забав в цьому році на «Запальній Масляній на ВДНГ» вас чекають:
- перетягування канату;
- бої мішками;
- змагання зі стрільби в тирі;
- хода на ходулях;
- майстер-класи з кування щасливих підков;
- і багато іншого.
Ну і куди ж без народної забави «Крижаний стовп»? Спробувати щастя і постаратися подолати цю перешкоду зможуть всі бажаючі, а ось дістатися до самого верху величезного стовпа – тільки найбільш підготовлені! Вони і зможуть забрати один з подарунків, закріплених на верхівці стовпа.
 
Фудкорти парку на дні «Запальної Масляної» перетворяться в млинцеве царство. Для самих маленьких гостей ВДНГ тут приготують яскраві різнокольорові млинці з солодкими і солоними начинками, а для їх батьків - з баварськими сосисками, сиром, червоною ікрою, зеленню, овочами, ягодами, маком та безліччю інших незвичайних і смачних начинок. Спробувати млинці можна буде в зоні вуличного фудкорту або розташувавшись за великим столом в теплому «Баварському Дворі».
 
Всі вихідні на головній сцені будуть розігрувати велику кількість подарунків і призів. Кульмінацією свята стане спалення опудала зими біля сцени 10 березня. Саме воно почне відлік весни 2019 в Києві!

Вхід вільний.