Pioneer покине діджейський бізнес



Незважаючи на домінуюче становище на ринку діджейської техніки, японський гігант Pioneer зіткнувся з серйозними фінансовими проблемами.
 
У 2015 році Pioneer продали 85% акцій своєї дочірньої компанії Pioneer DJ інвестиційній фірмі KKR & Co. За повідомленнями Nikkei Business, обидва співвласника зараз ведуть переговори про продаж Pioneer DJ новим покупцям. Також в звіті говориться, що торги вже почалися, і очікувана ціна продажу коливається в діапазоні понад 500 млн. доларів США.
 
Обсяг продажів дочірньої компанії Pioneer DJ в 2018 році склав 200 млн. доларів, хоча материнська фірма зазнавала збитків в 2016-17 р.р. Згідно Nikkei Asian Review, Pioneer DJ контролює від 60 до 70% світової частки діджейських мікшерів, програвачів та інших продуктів.
 
Незважаючи на домінуючу позицію діджейського підрозділу, Pioneer зараз проводить реструктуризацію і недавно скористалася допомогою гонконгської фірми Baring Private Equity Asia в розмірі 930 млн. доларів. Угода передбачала звільнення 3 тис. співробітників, а це 15% від загального числа працівників Pioneer.
 
Pioneer DJ, як і раніше, регулярно випускає нові продукти. У квітні вийшли: апаратний секвенсор SQUID на 16 доріжок і контролер DDJ-800.
Медіаплеєр CDJ залишається промисловим стандартом діджейських столів по всьому світу.