Ода прекрасному: ONUKA презентує відео на трек ZENIT

Відеоробота стала шостою за рахунком в історії електро-фолк гурту. Зрежисував її саунд-продюсер ONUKA Євген Філатов. За сюжетом — казкові герої з гір, річок та полів під звуки трембіт, цимбал і телинок сходяться в спільному танку. Їхня єдність — і є присвятою красі навколишнього світу.
 

Персонажі зображені у ZENIT — плід режисерської уяви та дизайнерки Лесі Патоки. Кожен з героїв, попри яскраво виражені елементи українського фольклору, має алюзії до мексиканської, японської та культур народів Африки. 
 
Костюми створювались з повагою до навколишнього світу. Сировиною для їхнього виготовлення стали понад 15 мішків речей, знайдених на київських секонд-хендах. Так, за допомогою кліпу, Леся Патока намагається звернути увагу на розумне споживання.
 


Напередодні офіційного релізу відео гурт презентував костюми у рамках спільного з Малим театром святкового вертепу на київській барахолці Кураж Базар. По закінченню театрального дійства, 5 масок головних героїв кліпу пішли з молотка. Лише за півгодини Наті Жижченко та Євгену Філатову, які провели аукціон, вдалось зібрати понад 39 000 тис. гривень на спільний благодійний проект Кураж Базару та фонду Таблеточки. 
 
«Я сподіваюсь, завдяки ZENIT люди побачать те прекрасне, що нас оточує. Попри проблеми та негаразди, стрімкий ритм чи потреби сучасного світу, іноді потрібно зупинитися і відчути щастя у моменті. Ми бачимо лише те, що ми воліємо бачити»Ната Жижченко, лідерка гурту ONUKA.