У Стокгольмі відкриється музей присвячений Avicii



Відкриття музею у Стокгольмі заплановане на 2021 рік. Він стане частиною креативного простору Space, присвяченому музиці та відеоіграм.

Музей Avicii Experience буде включати в себе захоплюючу інтерактивну виставку, яка розповість про Avicii не тільки як діджея, але і як про звичайну людину - Тіма Берглінга: починаючи з його дитячої кімнати в Лос-Анджелесі, де він створив свої головні хіти.
Серед експонатів будуть його особисті речі, архівні фотографії та відео, і навіть раніше неопубліковані треки. Наприклад, можна буде почути першу версію одного з перших хітів Avicii - треку Levels.

«Тім був музичним генієм. Він був безмежно і неймовірно захоплений своєю творчістю. У нього була здатність об'єднувати людей своєю музикою. Впевнені, що з спогадами його шанувальників його спадщина буде тривати вічно», - заявили представники проекту музею Алое Блакк і Майк Ейнзігер.

Частина отриманих коштів спрямують до Фонду Тіма Берглінга, що підтримує людей з психічними розладами на межі самогубства, який сім'я діджея заснувала після його смерті.

Нагадаємо, Тім Берглінг почав свою кар'єру в 2006 році. Світову славу йому принесли сингли My Feelings for You, Seek Bromance, Blessed, Wake me up і Levels. Avicii двічі був номінований на «Греммі». У 2013 році входив в десятку найбільш високооплачуваних діджеїв світу. У 2018 році Avicii помер. Йому було 28 років.