Французький гурт Telepopmusik зняли кліп про Чорнобиль



Після 10 років мовчання легендарний французький гурт випустили кліп на нову пісню. Він називається Dreams і присвячений Прип'яті та Чорнобильській АЕС. У ролику використані рідкісні кадри з українських архівів про життя міста до і після вибуху в четвертому енергоблоці.


«Після того, як мінісеріал HBO став хітом, аварією на ЧАЕС стало цікавитися все більше людей. Однак, палкі шанувальники серіалу іноді забувають, що Чорнобиль - це велика трагедія, яка сталася насправді, і що нам потрібно з повагою ставитися до неї. У відео Dreams, за підтримки ARTEFACT, ми намагалися розставити всі крапки над "і", простежуючи історію Прип'яті до, під час і після аварії. У нас вийшла зворушлива і естетична історія - як данина життям, які понівечив вибух», - розповів Крістоф Етьє, учасник Telepopmusic.

Кліп Dreams стане частиною соціального проекту «Звуки Чорнобиля». Це музичний альбом, в треках з якого буде використано аудіо, записане в Зоні відчуження: тріщання дозиметра, скрип колеса огляду, шум Рудого лісу і відлуння.
 
Звуки Зони відчуження записали учасники арт-проекту Artefact ще на початку 2018 року. За задумом авторів, ці аудіоелементи повинні зв'язати усі композиції в повноцінний альбом. Всього в ньому буде десять треків: шість композицій запишуть українські музиканти, ще чотири - зарубіжні виконавці.