Чому неправильно їсти маринований імбир і роли одночасно

Чому неправильно їсти маринований імбир і роли одночасно
23.08.2024
183
Коли ви замовляєте суші у Львові, то до них завжди подають таку яскраво - рожеву спецію, як маринований імбир. Тому багато хто думає, що ця пряність підкреслює смак риби. Але маринований імбир в цьому випадку виконує дещо іншу функцію.

Японці надають великого значення мистецтву подачі страв та правилам вживання. Тож давайте і ми розберемося, навіщо до суші подають маринований імбир.

Навіщо імбир подають до суші?


Маринований імбир це найпопулярніша спеція в країнах Азії, яка подається до страв з паназійської кухні: до суші, ролів, тонкацу, ґюдону та інших. Вона має специфічний, пряний смак - гостро-кислуватий. Готують його шляхом маринування у солодкому оцті. А для отримання приємного рожевого відтінку, підфарбовують екстрактом периллил. Залежно від самого процесу маринування, імбир може бути більш солодким, або менш солодким. Це залежить від кількості цукру, доданого у маринад. 

Маринують імбир для того, щоб прибрати його надто гіркий смак та неприємний запах. При цьому зберігається приємна хрусткість кореня та ніжна текстура. Цікаво, що історія появи імбиру сягає більше ніж два тисячоліття. Його здавна використовували як природні ліки проти багатьох хвороб. Це надало кореню ще більшої привабливості та популярності. Він став основним продуктом, як у китайській, так і японській кухнях:

  • маринований імбир;
  • імбирне вино;
  • медовий імбир;
  • імбирний чай;
  • сушений імбир тощо.
Навіть сам великий вчитель і філософ Конфуцій вимагав, щоб на його столі під час частування був завжди присутній імбир. 

Досвідчені гурмани, які знають про суші все, радять їсти маринований імбир під час пауз між прийманням різних видів ролів. Це робиться для того, щоб насичений смак імбиру не перебив смак рибної начинки. А якщо вживати імбир між різними видами суші, то кожен новий шматочок розкриється іншими яскравими фарбами, та буде не схожий на попередній. 



Як їдять маринований імбир в Японії з сушами?


Японці гострий маринований імбир беруть паличками для їжі та трохи занурюють у соєвий соус. Один невеликий шматочок з’їдають на початку трапези, щоб покращити апетит та підготуватися до прийому їжі. 

Потім між вживанням нових видів суші та ролів, вони з’їдають по одному пелюстку. Це потрібно для того, щоб очистити смакові рецептори та відчути повноту страви. Також японці вважають, що імбир знезаражує порожнину рота та володіє цілющими та антибактеріальними властивостями. Коли занурити шматочок імбиру в соєвий соус, то цього стає цілком достатньо і вже немає потреби вмочувати й самі суші у соус. 

Тож, імбирний корінь є багатогранним і незамінним доповненням при вживанні таких страв, як суші та роли. Кухарі Моносуші маринують імбир власноруч, тому тут він завжди свіжий та хрумкий.

Інформація розміщена на правах реклами

Лайфстайл KISS FM: ще більше цікавого