Spotify підбив підсумки 2020 року!



Популярний музичний стрімінговий сервіс Spotify підбив підсумки 2020 року, опублікувавши рейтинги кращих артистів, альбомів й пісень, які найбільше слухали на платформі протягом останніх 12 місяців.

Пуерторіканський репер Bad Bunny очолив список найбільш прослуховуваних артистів у світі з 8,3 мільярдами стрімів. На другій позиції розмістився Drake, третя сходинка дісталася J Balvin, четверту посів Juice WRLD, а п’ятірку кращих замкнув The Weeknd.



Кращою співачкою другий рік поспіль стала Billie Eilish, випередивши зіркових Taylor Swift, Ariana Grande, Dua Lipa та Halsey.



Лідером в категорії найпопулярніших альбомів стала платівка «YHLQMDLG» від Bad Bunny – 3,3 мільярдів прослуховувань. За нею The Weeknd з «After Hours», Post Malone з «Hollywood’s Bleeding», Harry Styles з «Fine Line» і красуня Dua Lipa з «Future Nostalgia».



Головним хітом року стала пісня «Blinding Lights» від The Weeknd – 1,6 мільярда стрімів. Далі розмістилися: Tones And I – «Dance Monkey»,  Roddy Ricch – «The Box», SAINt JHN – «Roses» (Imanbek Remix) та Dua Lipa – «Don’t Start Now».



Шведська компанія розповіла і про подкасти. В 2020 їх кількість досягнула відмітки в 1,9 мільйона. Найпопулярнішим став «The Joe Rogan Experience» від американського коміка Джо Рогана, а головними категоріями – «Суспільство й культура», «Комедія», «Життя та здоров’я», «Мистецтво та розваги» й «Освіта».



Сервіс також повідомив про головні тренди, які сформувалися протягом року:

  • Через пандемію COVID-19 в світі та вимушену самоізоляцію кількість прослуховувань ностальгійних плейлистів та плейлистів для роботи з дому виросла на 1400%;
  • Подкасти про здоров’я слухали на 180% більше в порівнянні з минулим роком;
  • Плейліст Black Lives Matter прослухали понад 64 мільйони разів, а плейлистів з такою самою назвою з’явилося аж 65 тисяч;
Детальніше з підсумками можна ознайомитися на офіційному сайті Spotify.