У Берліні відбудеться нова версія Love Parade



Захід, який замінить легендарний Love Parade, отримав назву Rave The Planet. Для його проведення вже зібрано понад 400 тисяч євро.

Подія відбудеться 9 липня 2022 року. Спочатку масштабний рейв планували організувати цього року, але пандемія COVID-19 в світі внесла свої корективи і фестиваль перенесли. Нова дата зареєстрована та підтверджена відповідними органами місцевої влади.




Серед прибічників нового параду значаться імена таких відомих діджеїв, як Oliver Hunteman, Felix Kröcher, Christian Smith, Bebetta, Gabriel Ananda та Mathew Jonson, а одним з його організаторів є співзасновник Love Parade – Dr. Motte.

Мета Rave The Planet – захист, просування і розвиток культури електронної танцювальної музики у всіх можливих формах, а також її включення в нематеріальну спадщину ЮНЕСКО.



Вперше Love Parade пройшов у 1989 році за декілька місяців до падіння Берлінської стіни, створивши столиці Німеччини репутацію європейського центру танцювальної музики. Рекорд відвідуваності події – 1,6 мільйона чоловік (2008 рік).

Проведення заходу припинили після жахливої трагедії 2010 року в Дуйсбурзі. В результаті масової тисняви на вході загинула 21 людина, більше 500 осіб постраждали.

В пам'ять про жертв трагедії, три відомих артисти в обличчі Арміна ван Бюрена, Пола ван Дайка і Пола Окенфолда об’єдналися в проект DJ's United і випустили трек «Remember Love», доходи він якого пішли на допомогу сім’ям загиблих та постраждалих.