Які бувають види суші та ролів

Суші – безсумнівно одна з найулюбленіших азійських страв серед українців. Вони прибули до нас з далекої Японії і швидко завоювали велику популярність. Суші приваблюють унікальним смаком, естетичним виглядом та різноманітністю. Цю традиційну японську страву можна скуштувати в багатьох ресторанах або приготувати самостійно, якщо є бажання. Крім того, практично у всіх закладах діє суші доставка, якою можна скористатися, щоб замовити роли додому, в офіс або на вечірку.
Суші та роли вражають безліччю видів і комбінацій, тому деякі люди можуть бути збентежені при виборі свого замовлення. Проте не треба хвилюватись! Досвідчений офіціант у ресторані з радістю допоможе вам зорієнтуватися та порекомендує страви, щоб задовольнити смакові уподобання будь-якої особи. Зручна суші доставка привезе японські ласощі швидко і свіжими, а оператор, який приймає замовлення, допоможе вам з вибором ролів.
Давайте знайомитися з різновидами суші та ролів, щоб зробити наступне замовлення легким, впевненим та самостійним. Ці корисні знання стануть в нагоді, якщо ви плануєте замовити їх на святковий стіл, на вечірку з друзями або просто на вечерю.
При слові «суші» ми уявляємо всі знайомі нам страви японської кухні, що доводилось куштувати, основу яких складає риба та рис. Попри свою схожість, у кожного з видів цієї страви є свої особливості.
Суші – страва досить проста і, в основному, складається з двох або трьох інгредієнтів. На основу з вареного рису викладають рибу або морепродукти, у свіжому чи приготованому вигляді, а також додають соуси, приправи або овочі. Секретом щільної структури рису є рисовий оцет, який додають під час його приготування, саме він не дає рису розпадатись. Додатково зафіксувати всю страву можна за допомогою тоненької смужки норі.
Роли мають дещо інакший вигляд. Це саме ті «суші» з усім розмаїттям начинки всередині і готуються вони цікавіше. На великий шматок норі викладають шар з рису, додають начинку з різних інгредієнтів за смаком і за допомогою бамбукового килимка скручують рол. Перед подачею його розрізають на звичні нам шматочки. Роли зазвичай додатково прикрашають кунжутом, ікрою, водоростями, зеленню або соусом.
Найпопулярніші види суші
- Гункан. Складається з рисової основи, огорнутої норі. Зверху розміщується невелика порція риби або морепродуктів. Це можуть бути: лосось, тунець, восьминіг, гребінець, креветка, вугор тощо. Цей вид японської страви дозволяє насолодитися свіжістю та смаком морських смаколиків;
- Нігірі. Складається з невеликих грудок пресованого солодкого рису та покладених зверху шматочків свіжої риби або морепродуктів. Цей вид суші один з найпопулярніших та відображає простоту та витонченість страви;
- Темакі. Трішки інакший вид суші, що має конусоподібну форму. «Ріжок» з норі наповнюється традиційними інгредієнтами: рисом, рибою або морепродуктами, овочами. Цей тип зручний для переносу та популярний в Японії;
- Сашимі. Це страва з виключно свіжої риби та морепродуктів, нарізаних тонкими слайсами, що викладені на лід;
- Чираші. Все дуже просто – на тарілку з рисом викладається риба, морепродукти та овочі. Вважається найпопулярнішим видом суші в Японії.
Найпопулярніші види ролів
Роли мають безліч різних варіацій, що робить їх більш різноманітними, ніж суші.
- Хосомакі. Маленькі роли з простими інгредієнтами. Вони готуються з морської або прісноводної риби, а також овочів, зелені та курки. Норі знаходиться ззовні ролу;
- Футомакі. Це великі за розміром роли, що відрізняються різноманітністю начинок. У їх склад можуть входити овочі, морепродукти та інші інгредієнти;
- Урамакі. Їх яскраві представники – популярні у всьому світі «Каліфорнія» та «Філадельфія». Ці роли відрізняються тим, що рис знаходиться назовні, а начинка, обгорнута в норі, розташовується всередині ролу. Зверху викладаються шматочки рибного філе або нарізані овочі. Урамакі можуть обвалюватися в кунжуті або ікрі тобіко.
Партнерський матеріал
Новини KISS FM: ще більше цікавого









