Міжнародний день друзів: історія, суть та традиції свята

Міжнародний день друзів: історія, суть та традиції свята
27.07.2023
4190
Святкування Дня дружби у різних країнах відбувається в різні дати - здебільшого влітку. Щоправда у деяких країнах друзів вітають тоді ж, коли і коханих - 14 лютого. Так, зокрема, заведено в Фінляндії, Естонії, Еквадорі, Мексиці, Венесуелі та Домініканській Республіці.

Однак вперше Всесвітній день дружби був запропонований 30 липня 1958 року, а от вже в 2011 Генеральна Асамблея ООН оголосила саме цей день офіційним Міжнародним днем дружби. В Україні є цілих дві дати святкування - 30 липня, разом з багатьма країнами світу, та 9 червня.

Важко уявити життя людини без друзів - саме справжні друзі як допомагають і підтримують у складні часи, так і розділяють радісні події з життя одне одного. Тож не дивно, що у багатьох людей у всьому світі виникло бажання мати особливий день та зайву нагоду подякувати друзям та привітати їх.


Святкування Міжнародного дня друзів відбувається по-різному. Зазвичай друзі вітають одне одного листівками, приємними дрібничками та постами в соціальних мережах, дарують парні прикраси, предмети одягу та сувеніри. Також незмінною традицією для багатьох є влаштовування дружніх посиденьок в барах чи ресторанах. В деяких країнах святкування ще більш масштабне - наприклад, в Аргентині одного Дня друзів через величезну кількість повідомлень та дзвінків в деяких містах почалися проблеми зі зв'язком. Зазвичай подібне трапляється хіба що на Різдво чи Новий рік.

До речі, у 1998 році на честь Дня друзів у світі з'явився посол Дружби - ним Нане Аннан, дружина Генерального секретаря ООН Кофі Аннана, призначила Вінні-Пуха.


В Україні від початку повномасштабного вторгнення багато хто зрозумів цінність справжньої дружби та підтримки - як на рівні людей, так і на рівні цілих країн. Тож не втрачайте нагоди подякувати друзям за те, що вони є у вашому житті.

До речі, якщо шукаєте подарунок - оберіть шоколад, але спочатку дізнайтесь, який шоколад насправді корисний