Чому ця піца досі найпопулярніша
Культурний феномен, який здобув популярність в кожному куточку світу – це однозначно піца. З її походженням пов'язана довга історія, її складність та різноманітність вразять кожного гурмана, а роль у гастрономічній культурі важко переоцінити. При плануванні вечірки, зустрічі з друзями, пікніку або просто швидкого обіду, перше, що спадає на думку – це ввести в пошуку «піца Київ», зробити замовлення і дочекатися кур’єра, який швидко доставить її.
Київ – це точно те місце, де піцу готують на будь-який смак, що самі італійці здивуються. І зараз ми згадаємо про найвідоміші піци та з’ясуємо, чим вони так припали нам до смаку та як досі не втратили своєї популярності.
Маргарита
Піца Маргарита – ікона італійської кухні, яка має свою унікальну історію та особливості. Цей вид піци був створений в честь королеви Італії Маргарити Савойської в кінці 19 століття. Легенда стверджує, що відомий неаполітанський пекар Раффаеле Еспозіто виготовив піцу у вигляді італійського прапора з червоними помідорами, зеленим базиліком і білим моцарелою, щоб виразити свою повагу до королеви.
Саме простота і відсутність складних складових піци Маргарита і є її особливістю. Це дозволяє кожному, хто готує її, відчути смак італійської традиції та відчути себе справжнім гурманом.
Капричоза
На противагу простоті Маргарити, піца Капричоза має різноманітну та багату начинку, яка задовольняє смаки навіть найвибагливіших гурманів. Це одна з найпопулярніших італійських піц зі складною та різноманітною начинкою. Її історія походження пов'язана з італійським містом Неаполь, де вона була винайдена, як варіант класичної піци. Назва «Капрічоза» походить від італійського слова «capricciosa», що означає «капризна» або «фантазійна», що відображає різноманіття складових цієї піци.
Склад піци Капрічоза може варіюватися в залежності від рецепту, але зазвичай включає такі компоненти, як сир, шинка, гриби, оливки, артишоки, базилік.
Пепероні
Піца Пепероні – це одна з найпопулярніших піц в Сполучених Штатах Америки та по всьому світу. Цей вид піци вважається американською класикою, але її походження також пов'язане з італійською кухнею.
Історія піци Пепероні сягає коріння до італійської піци Napoletana, але саме в Америці цей вид піци став популярним. Ім'я «Пепероні» походить від італійського слова «peperone», що означає «перець» та головного її інгредієнта – ковбаси Пепероні. Спочатку піца Пепероні складалася лише з тіста, соусу, сиру та перцю чи перцевої ковбаси. Проте з часом до неї стали додавати також інші інгредієнти, такі як томати, оливки, гриби тощо.
Гавайська
Гавайська піца – це одна з тих піц, навколо якої не стихають суперечки. В компанії завжди знайдеться той, хто хоче її замовити і той, хто нізащо цього не зробить. Основним інгредієнтом цієї піци є ананас. Цей вид піци, окрім шматочків ананасу, зазвичай містить ковбасу та сир, що може здатися дивним поєднанням смаків. Хоча ананаси на піці і можуть викликати сумніви, але саме вони додають їй унікальний смак і характер.
Вегетаріанська
Ще один вид незвичної, проте вже популярної піци – вегетаріанська. Вегетаріанські версії піци з'явилися, як відповідь на зростаючий попит на страви без м'яса серед вегетаріанців та людей, які стежать за здоров'ям. Ці варіанти піци стали популярними у піцеріях та ресторанах швидкого харчування, як альтернатива традиційним м'ясним піцам. Вегетаріанський варіант може бути не лише корисним, але і надзвичайно смачним, завдяки великому різноманіттю інгредієнтів, які можна використовувати для її приготування: гриби, овочі, трави, оливки та зелень. Навіть поціновувачі класичних м’ясних піц із задоволенням ними смакують.
Смакуючи навіть традиційними класичними піцами в різних закладах вона кожного разу смакуватиме наче вперше. А готуючи її самостійно вдома можна випадково створити власний шедевр. Тож не дивлячись на давність цієї страви, віримо, що піца не втратить своєї актуальності ще дуже і дуже довго.
Інформація розміщена на правах реклами