Марк Гінзбург і Гіоргі Сигуа презентували перший в Україні blockchain-фестиваль "Chain G"

10 червня в комплексі Gintama Briz відбулася прес-конференція blockchain-ідеолога, україно-американського мільярдера Марка Гінзбурга і засновника GEM-fest, екс-глави адміністрації туризму Грузії Гіоргі Сигуа про організацію першого в Україні blockchain-фестивалю.

 
Фестиваль триватиме два дні і дві ночі, 15 і 16 серпня, і буде проходити в абсолютно новому, раніше невідомому для України форматі. Chain G стане тим проектом, який об'єднає фінтех тематику і електронну музику.
 
Весь захід планується з чотирьох частин: виступи blockchain-експертів світового рівня, панельні дискусії, networking в неформальній обстановці і нічний відпочинок під хіти DJ світового рівня. Також до офіційної частини заходу планується залучити представників влади.
«Blockchain - це революція, яку ми можемо порівняти з винаходом колеса або лампочки. Це той прогрес, який якісно змінює наше з вами життя. Завдяки цій технології ми можемо побороти корупцію, уникнути нечесних угод і прискорити процес світової децентралізації», - зазначив Марк Гінзбург.
Також співзасновник проекту Chain G підкреслив, що blockchain - це технологія майбутнього, відповідно, її розвитком потрібно займатися по-сучасному.
«Формат конференцій в п'ятизіркових готелях і конференц-залах - це не той формат, який стимулює виникнення сильних нових ідей. Networking повинен проходити в обстановці без зайвих обмежень. І саме таку обстановку ми створимо тут, на Київському морі, в комплексі Gintama Briz», - пообіцяв Марк Гінзбург.
За словами спікера, фестиваль переслідує не тільки просвітницьку мету, він стане тією платформою, на якій представники яскравих стартапів будуть знаходити великих інвесторів. Останні, в свою чергу, зможуть знайти на цій платформі цінні і перспективні ідеї. Паралельно організатори планують звести владу і бізнес. Адже саме технологія blockchain здатна вирішити багато виникших між приватним і державним сектором питань. Яскравий приклад - маніпуляція з реєстром нерухомості і земельним кадастром.
 
Гіоргі Сигуа поділився інформацією про розважальну частину заходу. За його словами, зараз ведуться переговори про виступ на фестивалі зірок світового рівня, яких він привозив на GEM-fest.
«У нас є вся необхідна інфраструктура для проведення такого роду івенту і залучення найсильніших хедлайнерів, як в контексті blockchain, так і в контексті електронної музики. Ми можемо прийняти більше 500 чоловік і організувати їм два цікавих, результативних і розважальних дня. Крім анонсованого форуму і DJ, у нас є квадроцикли, пляж, комфортабельні котеджі в сосновому лісі», - розповів Гіоргі Сигуа.