4th Interpipe Dnipro Half Marathon 2019 зібрав рекордну кількість учасників та оновив рекорди траси

26 травня місто Дніпро стало господарем 4th Interpipe Dnipro Half Marathon – великого спортивного свята міжнародного рівня, організатором якого є компанія Run Ukraine і яке вже стало традиційним та одним із найбільших в Україні.
Цьогоріч участь у заході взяли 4 397 учасників із 11 країн світу, що на 1 565 осіб більше, ніж минулого року. Підтримати їх зібралося майже 9 000 глядачів – жителів та гостей міста!



Перемогу на основній дистанції з перевершенням рекордів траси здобули кенійські атлети Санг Бернард Черуійот – 1:04:54 (мінус 1 хвилина і 30 секунд від минулорічного рекорду Ігоря Гелетія) та Кімелі Дейзі Джепту – 1:14:12,7 (цей результат буквально на 0,2 секунди перевершив минулорічне рекордне досягнення Дар’ї Михайлової – 1:14:12,9). Цікавим є факт, що ці атлети цьогоріч також були переможцями 9th Nova Poshta Kyiv Half Marathon.




На дистанції 10 кілометрів із результатом 35:46 перемогу здобув Олександр Набока, а у жіночому заліку з результатом 39:02 – дворазова переможниця Interpipe Dnipro Half Marathon Анна Печко.

На півмарафонській дистанції у чоловіків конкуренція розгорнулась між чотирма атлетами, які довгий час трималися лідируючою групою. Серед них українці Ігор Полозов та Роман Романенко, які після 18-го кілометра дещо відстали від кенійського дуету Санга Бернарда Черуійота і Франкліна Нгелела Кейтані. Останні й розігрували золоту нагороду. Вже на фінішній прямій високий темп взяв Санг Бернард та без особливих проблем став переможцем із оновленням рекорду траси. Франклін фінішував другим – 1:05:03. Бронзова нагорода дісталась українцеві Роману Романенку – 1:06:01, який днем раніше здобув бронзову нагороду на Чемпіонаті України з бігу на 10000 метрів, Ігор Полозов став четвертим із часом 1:06:09.

На прес-конференції після фінішу переможець Санг Бернард Черуійот поділився своїми враженнями: “Я дуже радий вдруге перемогти в Україні. Сьогоднішні змагання дуже сподобались, траса надзвичайно сприяла бігу і погода була чудова. Окремо хочу подякувати вболівальникам, які підтримували протягом дистанції.
За два дні в Дніпрі вдалось подивитися місто та познайомитись із культурою та людьми.”
 
Боротьба між жінками була менш запеклою. Одноосібне лідерство захопила Кімелі Дейзі Джепту з Кенії. Вона без боротьби з боку суперниць здобула перемогу з оновленням рекорду траси 1:14:12,7. Друге та третє місця посіли представниці України: срібло у Катерини Карманенко – 1:17:33, бронза дісталася Тетяні Вернигор – 1:17:47.

Кімелі Дейзі Джепту також залишилася задоволеною і часом, і перемогою: “Я була рада повернутися в Україну, мені тут дуже подобається. Люди надзвичайно гостинні і завжди гарно мене приймають. Вчора навіть вдалось побувати на екскурсії містом.
Що стосується змагань, вони видались не складними. Дуже часто доводилося бігти наодинці й сьогодні я не відчувала конкуренції. Буду дуже рада повернутися в Україну для участі в змаганнях!”
 




Вже четвертий рік поспіль незмінним титульним спонсором дніпровського півмарафону є компанія ІНТЕРПАЙП.
“Крім матеріальної підтримки Interpipe Dnipro Half Marathon четвертий рік поспіль, ми активно розвиваємо власну корпоративну бігову команду - сьогодні на різні дистанції вийшли близько 500 співробітників ІНТЕРПАЙП із дітьми. Більшість із них протягом року відвідують за рахунок компанії регулярні бігові тренування із професійним тренером, тематичні лекції, приймають участь в бігових змаганнях.
Зважаючи на власний досвід, розуміємо: просуванню цінностей активного та здорового способу життя сприяє підтримка бізнесу. Тому ми активно залучили дніпровські компанії до розвитку бігової культури. Торік звернулися до бізнесу та запросили по одному представнику від компаній у програму підготовки бігунів-початківців. І вже цьогоріч побачили цілі бігові команди, організовані випускниками. Цього року ІНТЕРПАЙП реалізував новий проект, у якому брали участь численні корпоративні бігові команди Дніпра.
Ми раді, що наші зусилля дають результати – кількість бігунів у регіоні суттєво зростає”, – коментує директор із корпоративних відносин ІНТЕРПАЙП Дмитро Кисилевський.

Порівнюючи з торішнім Дніпровським півмарафоном, кількість учасників на головній дистанції збільшилася на третину, на старт 21 кілометра вийшли 1350 учасників. Цього дня до Дніпра завітали бігуни з 11 країн: Великобританії, ОАЕ, Кенії, Туреччини, РФ, Боснії і Герцеговини, Ізраїля, Грузії, Польщі, Іспанії та США. Усі фінішери головної дистанції отримали пам’ятні медалі, які відрізняються дизайном від минулорічних, на яких зображений знаковий елемент міста. Основним мотивом естафетних медалей є національний орнамент вишиванки. Всі чотири медалі складаються в довгий візерунок, що дозволяє побачити один цілісний малюнок.

Традиційно старт головної дистанції півмарафону дав міський голова міста Дніпро Борис Філатов: “Щороку кількість учасників заходу збільшується. Як спортивна столиця ми задекларували великі амбіції і сьогодні маємо близько 5 тисяч учасників, із яких половина – це гості міста, зокрема й іноземці. Це – традиція, яку ми будемо підтримувати й надалі.”
Призовий фонд 4th Interpipe Dnipro Half Marathon значно зріс проти минулорічного. У 2019 році він складає 143 000 гривень, що на 56 500 гривень більше, ніж у попередньому. Переможці головної дистанції отримали 12 000 гривень, за друге місце – 10000 гривень, за третє – 6000 гривень, за четверте – 4000 гривень та 2000 гривень за п’яте місце. Атлети, які встановили рекорд траси, додатково матимуть ще 5000 гривень. Збільшилися грошові призи також серед вікових категорій: переможці отримали по 1200 гривень, за друге і третє місця – 800 і 500 гривень відповідно.

“Усі чотири роки ми будували фундамент і вже зараз на старт вийшли майже 5 000 учасників із усіх куточків України та світу. Це рекордна кількість учасників за весь час проведення заходу. Сьогодні були встановлені 2 рекорди траси серед чоловіків та жінок, а найголовнішим є те, що цьогоріч на старт вийшли світові елітні спортсмени. Це є однією з вимог для отримання IAAF Bronze Label, що є фактичним визнанням світового рівня проведення і результатів змагань. І я переконаний, що вже наступного року ми докладемо зусиль для отримання цього визнання. Підтримка глядачів на трасі була шаленою. Це свідчить про те, що біговий рух у нашій країні розвивається – і біг стає каталізатором спортивного туризму та розвитку туристичної інфраструктури”,говорить генеральний менеджер Run Ukraine Дмитро Черніцький.

4th Interpipe Dnipro Half Marathon пропонує дистанції на будь-який смак, тож долучитися до міжнародної бігової спільноти та перевірити свої сили можуть як початківці, так і досвідчені бігуни. Окрім півмарафонської дистанції учасники змагалися й у інших індивідуальних забігах: Swiss Energy Run 10 км, Rexona Mini Marathon 4,2 км та командний забіг 4х21км. Для тих, хто відчуває, що півмарафонська дистанція їм поки не до снаги, передбачений естафетний забіг 3х5 км+1х6 км Under Armour Relay. Традиційно відбулися дитячі забіги Junior Run на 1000 метрів, Kid’s Run на 500 метрів і для найменших Baby Run на 100 метрів. Найстаршим учасником серед чоловіків цього року став 75-річний українець Іван Шевченко, а серед жінок 82-річна Катерина Євцихевич. Вони брали участь у забігу на 1,6 кілометра від Гербалайф. Участь таких спортсменів доводить, що для бігу не існує жодних вікових перешкод.
Серед відомих учасників заходу – Марина Філатова, президент Федерації легкої атлетики Дніпропетровської області. Сьогодні вона вийшла на старт разом зі своєю командою, разом із якою подолала естафету 3х5 км+1х6 км Under Armour Relay. Дистанцію півмарафону фінішував телеведучий Слава Варда. На дистанції в 10 кілометрів бронзовою призеркою стала письменниця Марія Карачина.
26 травня безпеку біговому заходу забезпечували 413 волонтерів, 12 карет швидкої медичної допомоги, 30 представників «Червоного Хреста» та 70 поліцейських. Не обійшлося й без прикрих випадків. 11 осіб було госпіталізовано, проте всі вони знаходяться у свідомості без загрози їхньому здоров’ю та життю.




Переможці 4th Interpipe Dnipro Half Marathon:

21,0975 км
 
Чоловіки:

  1. Санг Бернард Черуійот  1:04:54 (CR)   
  2. Франклін Нгелел Кейтані 1:05:03
  3. Роман Романенко 1:06:01
  4. Ігор Полозов 1:06:09
  5. Артем Піддубний 1:07:20
 
Жінки:

  1. Кімелі Дейзі Джепту 1:14:12,7 (CR)
  2. Катерина Карманенко 1:17:33
  3. Тетяна Вергинор 1:17:47
  4. Вікторія Калюжна 1:18:15
  5. Олександра Олійник 1:21:48
 
10 км
 
Чоловіки:

  1. Олександр Набока 35:46
  2. Дмитро Гошкін 36:45
  3. Станіслав Дем’янюк 36:57
 
Жінки:           

  1. Анна Печко 39:02 (2-о разова переможниця IDHM)
  2. Аліса Півень 43:07
  3. Марія Карачина 43:39
 
4,2 км
 
Чоловіки:

  1. Микитюк Антон 13:35,7                
  2. Цвєтков Станіслав 13:46,9            
  3. Астаф’єв Олексій 13:52,8
 
Жінки:

  1. Добровольська Моніка 16:51,2
  2. Молокова Дар’я 17:06,8     
  3. Ага Марія 17:15,1