Правильне харчування при застуді: що вживати для швидкого одужання

14.03.2025
123
Теплі напої
- Трав'яні чаї – ромашковий, липовий, імбирний, м'ятний, з шипшини. Вони мають протизапальні та заспокійливі властивості.
- Курячий бульйон – сприяє зволоженню слизових оболонок, полегшує дихання та забезпечує організм легкозасвоюваними білками.
- Під час хвороби організм не повинен витрачати багато енергії на перетравлення їжі, тому варто надавати перевагу легким, але поживним продуктам.
- Відварене або тушковане нежирне м’ясо (курятина, індичка) – джерело білка, необхідного для відновлення.
- Варені або тушковані овочі – морква, гарбуз, кабачки, броколі містять вітаміни, що підтримують імунітет.
- Фрукти та ягоди допомагають зміцнити імунітет і прискорити одужання.Наприклад,
- Чорниця, журавлина, смородина – мають протизапальні властивості.
- Цитрусові (в помірних кількостях) – багаті на вітамін С, але можуть подразнювати горло.

Корисні жири
- Горіхи (у невеликій кількості) – містять вітаміни та корисні жири.
- Авокадо – підтримує рівень енергії.
- Оливкова олія – допомагає організму засвоювати корисні речовини.
- Деякі продукти мають природні противірусні та антибактеріальні властивості.
- Часник і цибуля – містять фітонциди, які допомагають боротися з вірусами.
- Мед – натуральний антисептик, пом'якшує горло.
Лайфстайл KISS FM: ще більше цікавого

26.04.2025
42
Іграшки для дітей: як вибрати розвивальні забавки, що надихають

16.04.2025
111
Смачні рецепти пісних основних страв

14.04.2025
120
На що звернути увагу під час вибору повербанка для смартфона

11.04.2025
192
Рожева повня у квітні: чого очікувати та як поводитися

04.04.2025
135
Як магнітні бурі у квітні вплинуть на здоров’я

04.04.2025
105
Подорожуємо з песиком: що потрібно знати

18.03.2025
175
Автобусом Київ-Харків: подорож з комфортом і вигодою

18.03.2025
157
Можливості і обмеження акустичної гітари

12.03.2025
121
Переваги делегування бухгалтерії для бізнесу

11.03.2025
201
ТОП країн Європи для купівлі надійного б/в автомобіля